Afdrukken

brugUitgeverij Aspekt
ISBN-13: 9789463380324
Paperback
116 pagina's
Prijs€ 14,95

 

Dit is een bijzonder boek met ongewone verhalen over mensen die hun best doen wat van het leven te maken, maar niet meer zo goed weten hoe je dat zou moeten doen...

Want hoe kun je nu positief en optimistisch blijven met het mes op je keel, en ga je ondanks stress en tegenwerking vrolijk verder met je leven?. .. Hoezo, vrolijk verder. ..

Het lukt de mensen in deze verhalen dan ook meestal niet om gewoon' door te gaan,  en ze vragen zich wanhopig af hoe overleef ik mijn onderdrukte woede, mijn frustraties en  teleurstellingen, mijn angsten en verdriet, als ik me laat manipuleren en  klein houden, omdat ik niet voor mezelf durf op te komen.  Waarom pik ik toch steeds al die dingen die anderen mij aandoen...

Maar ze gaan er wat aan doen, die gekwetste en platgewalste mensen uit de verhalen in 'Brug der Zuchten' en dat is heerlijk troostend om te  lezen, vooral als je van zwarte humor houdt.

Harm Wagenmakers laat de voor een ieder herkenbare personages, dingen meemaken waar je om kunt schaterlachen, maar waar je niet jaloers op hoeft te zijn.

Hij doet dat in knap geconstrueerde verhaallijnen en realistische dialogen die lezen als een trein in volle vaart. Begin je aan een verhaal dan kun je niet stoppen tot je aan het altijd weer onverwachte en verrassende slot gekomen bent.

'Brug der Zuchten' is een lekker lezend boek, met psychologisch goed uitgewerkte, korte verhalen, die vaak zo bizar, hilarisch en grotesk zijn dat je ze nooit meer vergeet.

Lees uit de verhalenbundel Brug der Zuchten het voorwoord van Hans Stolp en twee verhalen uit de bundel of kijk naar de video waarin ik een verhaal voorlees  (zie menu links).

 

Hoofdcategorie: Boeken
Categorie: Brug der Zuchten